Prima vizita la medicul veterinar – sfaturi si sugestii pentru o experienta cat mai placuta

Cand ai un animal de companie, un caine sau o pisica, vizita la un cabinet veterinar in Sibiu nu este optionala, ci obligatorie. De controalele periodice si vaccinuri depinde sanatatea animalutului tau, asadar ar fi bine sa fii un stapan responsabil si sa nu neglijezi acest aspect.

 

Mai ales ca puiut, dar si ca adult, vizitele periodice la veterinar sunt absolut necesare! Pentru un pui de caine prima vizita la medicul veterinar se face la varsta de 6 saptamani, iar pentru un pui de pisica se face la varsta de 9 saptamani.

 

Cand vine vorba despre prima vizita la veterinar a cainelui tau, acest moment poate fi o experienta traumatizanta atat pentru animal, cat si pentru stapan. Atunci cand esti nevoit sa treci pragul cabinetului, lasa cainele sa miroase locul si oamenii. Acest lucru il va ajuta sa se obisnuiasca cu noul loc. Poti lua cu tine cateva recompense, pe care sa i le oferi atunci cand iti raspunde la comenzi. Vorbeste, managaie-l si stai aproape de el pe perioada consultului.

 

De ce este atat de importanta vizita la veterinar? In primul rand, animalutul tau de companie va fi examinat, iar tu vei primi consiliere in ceea ce priveste hranirea, ingrijirea si educarea lui. Medicul veterinar va consulta cainele, il va vaccina, daca este cazul, il va cantari, deparazita, si ii va face un carnet de sanatate, in cazul in care nu are unul. Din acest moment cainele tau va avea o fisa de sanatate la cabinet. Vei primi informatii referitoare la urmatoarele vaccine pe care va trebui sa i le faci cainelui si veti programa urmatoarea vizita.

 

Relatia care se creeaza intre animal si medicul veterinar este foarte importanta. Cand sunt mici, cainii nu se sperie de doctor pentru ca nu inteleg ce urmeaza sa se intample in acel loc, insa teama lor creste odata cu varsta si cu experientele pe care le traiesc intr-un cabinet veterinar. Din fericire, majoritatea medicilor veterinari stiu cum sa se comporte cu animalele astfel incat sa nu fie traumatizate. Pe perioada consultului, tu ca stapan si impreuna cu medicul veterinar va trebui sa creati o atmosfera relaxanta si sa aveti o atitudine pozitiva.

catel la veterinar

In cazurile fericite, vizita la medicul veterinar inseamna un consult de rutina, vaccinari si deparazitari, insa s-ar putea ca uneori sa ii faci o vizita de urgenta. Chiar daca animalele nu pot vorbi, sunt unele simptome si semne care ne pot indica faptul ca animalul nostru nu se simte bine. De cele mai multe ori lipsa poftei de mancare este principalul indicator al unei boli. Recomandat este ca imediat sa iti duci cainele la medicul veterinar.

 

Alte simptome pentru care ar trebui sa ii facem o vizita medicului veterinar sunt: febra, diareea (daca dureaza ma mult de o zi), apatia (daca nu raspunde la comenzi si sta culcat tot timpul). Trebuie dus de urgenta la medic daca bea prea multa apa, schioapata, face spuma la gura, are vreo umflatura sau o infectie la ochi, urechi sau gura, daca are vreo  excrecenta pe piele, are nasul uscat sau ii cade multa blana.

 

Chiar daca esti un stapan fericit si nu ai fost nevoit sa treci prin momente dificile cu cainele tau, nu neglija acest aspect si fa o programare la un cabinet veterinar din Sibiu pentru o verficare periodica a starii de sanatate. Cabinetul nostru va pune la dispozitie o gama cat mai completa de servicii medicale si non-medicale dedicate animalelor de companie.

 

Pastreaza la indemana carnetul de sanatate si detaliile privind urmatoarea vizita la cabinet si fi atent la simptomele si comportamentului cainelui tau. Nu amana nici o vizita, sanatatea catelului tau depinde de tine!

Author: veterinarsibiu

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *